Pár napja küldte mélben ezt a receptet boldogan, hogy elkészítette és ELSŐRE sikerült!!!
Tehát levonva a következtetéseket, ez a tuti elronthatatlan túrótorta receptje!
Rita szeretünk, köszi!!!
Hozzávalók a tésztához / 26cm-es formához/
250g liszt
125g vaj
1 csipet só
30g cukor
1 tojássárgája
2 ek. víz
Hozzávalók a töltelékhez:
1 cs vaníliás cukor
500 g túró
150 g 20%-os tejföl
200 g cukor
4 ek olaj
3 tojássárga
40g étkezési keményítő
3 tojásfehérje ( plusz a tésztából megmaradt 1 fehérje)
Piros a tetején:
30 dkg eper
1 csomag /12g/ piros tortazselé
A lisztet, vajat, sót, cukrot, tojássárgáját és a vizet összegyúrtam. A tésztát alufóliába csavarva 1 óráig a hűtőszekrényben pihentettem. Én néha /értsd mindig/ lusta vagyok a nyújtáshoz előszedni a cuccokat, majd utána takarítani a pultot. De egyszer láttam hogyan csinálja ezt Jamie Oliver. Ezek szerint ő is lusta néha...:)
Tehát a hűtőből kivett tésztát egyszerűen kb 5mm-es darabokra vagdosom, majd az ujjammal elnyomkodom, és tádááám, kész is!
26 cm-es, kapcsos formában készült |
Pici hűtés után nyakon öntöttem az epres zselével.
Itt a csomagolás alapján 3 dl vízzel és 2 ek cukorral megfőztem a tortazselét, majd összeturmixoltam az eperrel.
Ez is egy olyan torta, ami másnap tökéletes. Addigra összeállnak az ízek, a tészta puhul és gyönyörűen lehet vágni.
Julia és Rita
Igen Rita, szeretünk :)
VálaszTörlésRitukám én is szeretlek! Látod milyen ügyes vagy, csak igy tovább!
VálaszTörlésRita, mindenki téged szeret, látod? Én még nem kaptam ennyi szeretleket....:)))
VálaszTörlésSőőőőt ismeretlenként jegyezném meg h irgum burgum!Alig van recept a család követeli az újdonságokat én meg ihletődnék tőletek szokás szerint, bezsebelve a dicséreteket a receptjeitekért és sehol semmi :D a bagettet nem győzöm eleget sütni meg a többit sem :) fűnek fának is ajánllak benneteket amúgy :) csak így tovább :)
VálaszTörlésÉrezem, hogy hibáztunk...:))))
TörlésAranyos vagy, köszi a kedves szavakat. Most már újra belecsapunk a lecsóba!