2012. július 26., csütörtök

Virágláda készítése - férfi segítség nélkül...


Nem mintha nem lenne férfi segítség a házban... Szerencsére van, de eddig amikor csiszolni, szögelni, fúrni kellett, mindent Ő csinált. A kerti kisháznál azért már kivettem a részem, csiszoltam, kalapáltam bőszen. :) Úgyhogy megszületett az elhatározás, én is megtanulok barkácsolni!!! Ezzel kezdtem...
Ez a balkonláda egy iszonyat egyszerű dolog, nem is gondolná az ember. Maradék deszkából készítettem, de párszáz forintért kapható ilyen minden tüzépen.
Az egész munka kb 40 percemet vette igénybe, és nagyon jól néz ki az ablakban

Deszkák kezdetben

Először kitaláltam mekkorát is szeretnék, majd a deszkából fűrészeltem 3 azonos méretű darabot. Ezek alkotják majd az alját, és a két hosszabb oldalát. Lemértem mekkora kell a rövidebb oldalára, és abból is fűrészeltem kettőt. Persze volt méretbeli csúszás, pedig én mindent megtettem. :) Ezt utólag korrigálnom kellett.

Most kalapács a kézbe! Elsőként az aljához szögeltem oda az egyik oldalát, majd a másikat is. Végül a két rövidebb végét kalapáltam hozzá.


Kicsinyem minden munkát alaposan szemrevételez...


Mikor készen lett akkor láttam, hogy az oldalánál nem szépek a deszkák, picit kiállnak. Ezért ezt korrigáltam, ívesre csiszoltam a sarkokat.Már csak pár ecsethúzás, tölgy színű lazúrral kezeltem le az egészet kívül-belül.
És már kész is!!! Igazi lánymunka! Ha esetleg kedvet kaptatok és megcsináljátok, várjuk szeretettel a képeket!
Julia


5 megjegyzés:

 1. Tényleg nem tűnik nehéznek! :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szuper! A locsoláskor a felesleges vizet beszívja a fa?

  VálaszTörlés
 3. Igen. Ezért fontos a fa több rétegű kezelése.

  VálaszTörlés
 4. Én neylont teszek bele, mert akkor a fa nem rohad.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...