2012. szeptember 23., vasárnap

Csokis keksz teszt

Láttátok a Jóbarátoknak azt a részét, mikor iszonyat sokféle kekszet sütöttek, hogy megtalálják azt a bizonyos egyet? No, hasonló történt nálunk hétvégén. Kerestük azt a bizonyos egyet... Amit én valaha egyszer külföldi tartózkodásom alatt ettem, és most eldöntöttem addig sütök, míg meg nem találom. Összegyűjtöttem recepteket innen-onnan, és elkezdtünk sütni. Egy győztest vártunk, de megzavarodtunk, mert több olyan finom is lett, amit mindenképpen fel kell raknom nektek. Hétvégén minden családtagunk, barátunk, aki járt nálunk, kekszet tesztelt. Persze nem kellett őket noszogatni. :)
A nagy tesztnek két győztese lett, pontosabban három. Jöjjenek most ŐK:
1.No, vajon kié lenne a recept, ha nem Martha Stewart-é?


 Kimértem a csészében megadott hozzávalókat dekára, talán így könnyebb, megszokottabb mindenkinek.
225 g vajat robotgéppel elkevertem 200 g barna cukorral, és 100 g kristálycukorral. Belekevertem 2 egész tojást, majd 300 g lisztet. A lisztbe előzőleg beledolgoztam fél teáskanál sót, 1 teáskanál sütőport, és 1 teáskanál szódabikarbónát. A legvégén ment bele 200 g apróra feldarabolt, jó minőségű / 70%-os / étcsoki. A végén majdnem hogy gyúrni kell, elég kemény a massza. Kb 3 cm átmérőjű, egyforma gombócokat készítettem, és előmelegített, légkeveréses 180 fokos sütőben, sütőpapíron vagy teflontálcán megsütöttem őket. Kb 25-26 darab lesz ebből az adagból. Egymástól 7-8 cm távolságra tettem őket.



Nekem 15 percig sültek. A teteje megrepedezik és még puha amikor kivettem. Isteni finom! Másnaptól ajánlom elfogyasztani, amikor a teteje megkeményedik, a csokidarabok megszilárdulnak, de a belseje puha, ragacsos...
2. Remélem Martha nem haragszik meg rám, de a fenti receptjét picit megváltoztattam, ebből született a következő győztes. A három legjobb tesztelése során a legtöbb szavazatot ez kapta. :)
Az összetevők majdnem mindenben ugyanazok, mint a fentinél, annyiban lett más, hogy került bele még 200 g olvasztott 70 %-os étcsoki. Tehát mikróban megolvasztottam a csokit, és ebbe kevertem bele a 225 g vajat. / Még forró csokiban dolgoztam el a vajat / Majd jött a 200 g barna cukor, 100 g kristálycukor, 2 tojás, a lisztkeverék / 300 g liszt, fél tk só, 1 tk sütőpor, 1 tk szódabikarbóna. / végül itt megfeleztem a fentit, 100 g feldarabolt étcsoki.
Ez viszont így kicsit hígabb lesz, ezért 1 órára be kell rakni a hűtőbe. A folyamat továbbiakban ugyanaz, mint az előzőnél. Gombócolás, sütés. ŐRÜLET FINOM!  Ha a legjobbat keresitek, én és családom ezt ajánljuk.



3. Van még egy recept, ami a felnőtt tesztelők tetszését nyerte el. A gyerekeknek azért nem jött be annyira, mert nem olyan édes mint a felső kettő, és intenzívebb csoki íze van. Nem annyira ragacsos belül, kívül pedig puhább, mint a társai. Viszont nagyon finom! Sógornőm úgy fogalmazott, hogy ez ínyenceknek való. Csokikedvelő ínyenceknek.:)
100 g lisztet elkevertem 50g holland kakaóval, fél tk szódabikarbónával, fél tk sóval. Egy másik tálban  elkevertem 120 g vajat 200 g barna cukorral és 2 egész tojással. Ezt összekevertem a lisztes cuccal, majd 200 g apróra vágott étcsokit adtam hozzá. Ez egy nagyon sötét, a fentieknél lágyabb massza lett. Fagyiskanállal kis gombócokat formáltam, / szerintem az én fagyiskanalam kicsit kisebb, mint az átlag, Tupper kanál / sütőpapíron előmelegített, 180 fokos sütőben, egymástól kb 10 cm-re rakva 15 percig sültek.




A végére egy kis segítség. Tudom, hogy nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy drága holland kakaót, vagy étcsokit vegyünk. Viszont a LIDL nevű boltokban egészen jó kakaót / Castello / és étcsokit lehet venni, kedvező áron, és tényleg finom lesz a sütiben.
Jó sütést kívánunk mindenkinek!

Ez a leglegleg





Julia

7 megjegyzés:

  1. Ezeket ebben a sorrendben fogjuk kipróbálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Hát én nem bírtam ki, még tegnap este megcsináltam a kettes számút. Tényleg őrület! Iszonyat finom! Köszönjük a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Hello,

    Bocsi, ezeket nem kell kicsit meglapítani sütés előtt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello, én így tettem be, ahogy látod, nem lapogattam. Teljesen szétlapultak sütés közben.

      Törlés
  4. Én is megsütöttem az elsőt, nemrég vettem ki a sütőből, nagyon finom lett, bár még alig hűlt ki.:)

    VálaszTörlés
  5. Megsütöttem az elsőt, nagyon finom lett, de nem nem repedezett meg a teteje...Köszi a receptet, jöhet még hasonló:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...