Nemrég találtam meg a receptet, és ezt készítettem kisfiam iskolai szülinapjára.
Olyan finom, mint amilyen mutatós.
Ez a recept is csészében van mérve, remélem nem gond, hogy most nem mértem át dekára. A csésze 2.5 decis.
Hozzávalók: / Kb 25-27 darabhoz /
2 csésze liszt
1/2 csésze kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 csésze cukor
1/2 csésze /kb 140/ natúr joghurt
1/3 csésze olaj
3 egész tojás
A krémhez:
100 g vaj
100 g krémsajt
1/2-1 csésze porcukor ízlés szerint
Egy tálban összekevertem a lisztet, kakaót, szódabikarbónát és a sót. Egy másik tálban a cukrot, joghurtot, olajat, és a tojásokat felvertem robotgéppel. Hozzáöntöttem a lisztes keveréket, és összedolgoztam őket pár percig géppel.
30 percre be kell tenni a hűtőbe, majd habzsákba töltve kis halmokat / kb 3 cm átmérőjű / púpoztam a tepsire. Előmelegített 180 fokos, nem légkeveréses sütőben 10 perc alatt megsültek. Az első sütéseknél nagyon púposak lettek, ezért a másodiknál már vizes ujjal kicsit lenyomkodtam őket. Amíg hűltek, összekevertem /persze géppel/ a szobahőmérsékletű vajat a krémsajttal. Én kb 3/4 bögre cukrot raktam bele. Ez így elég édes lett, de mivel maga a süti nem olyan cukros, így nekünk tökéletes volt. Ne sajnáljátok a krémet bele!
Dobozban hűtőben tároltuk, igazán finom másnapra lett, mikor a krémtől megpuhult a süti.
Jó sütést,
Julia
Nagyon guszta!
VálaszTörlésEz nagyon guszta:-)
VálaszTörlésszerintem is guszta. sajna én ilyent nem ehetek, de nem vagyok elkeseredve, mert a mizo gondolt rám laktózérzékenyekre is, és laktózmentes kakaóval újított , nagyon finom :)
VálaszTörlésSzeretném elkészíteni, milyen krémsajtot tettél bele? Köszi
VálaszTörlésHűha.... már nem emlékszem. CBA-ban vettem, az biztos, és dobozos volt, talán boci???
Törlés