Hozzávalók:
180 g vaj
210 g cukor
1 tojás
350 g sütőtökpüré
110 g zabpehely
110 g finomliszt
110 g teljes kiőrlésű liszt
fél tk só
fél tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
A vajat mikróban megolvasztottam, pár percig kevertem a cukorral és a tojással. Majd hozzáöntöttem a sütőtökpürét. A kétféle lisztet, zabpelyhet sót, szódabikarbónát, fahéjat előzőleg összedolgoztam, majd mehet bele a tökös keverékbe. Az egészet átkevergettem, és kb 1 órára beraktam a hűtőbe.
Evőkanál segítségével picit lisztes kézzel kis halmokat formáltam, egymástól kb 3 cm távolságra.
Előmelegített, 180 fokos, légkeveréses sütőben 15 percig sültek.
A sütőből kivéve rögtön rátettem mindegyik tetejére egy szelet tejcsokit.
Ez a fotó magáért beszél... Langyosan nagyon finom, az olvad csokival.... Kihűlve is nagyon finom, mikor már nem annyira olvadt a csoki. Ááá, mindenhogy nagyon nagyon finom!!!
Jó sütést,
Julia
nagyon finom lett, köszönöm!!!!!!! eddig is szerettem a sütőtökös (és csokis) kekszeket, de ez most első helyre ugrott!!!!!!!! köszi csajok!
VálaszTörléshurrá!!!
TörlésSzia, ez kb. hány db lesz? érdemes felezni? Köszi, dia
VálaszTörlés3 és fél tálcával sütöttem ebből, majdnem 40 darab lett.
TörlésJulia
Koszonom! :-) feleztem, sutottem, megettuk. Nagyon finom volt- legközelebb egész adag lesz! Csak így tovább, szuper a blog! d.
VálaszTörlés