Mivel általában muffint vittem idáig a gyerekek nagy örömére most nem ezt szerettem volna .
Eszembe jutott, hogy az én srácaim nagyon szeretik a zab kekszet , hát rá esett a választásom.
Mindenem volt hozzá itthon.
Ez az alap receptje: ( sok -sok receptből gyúrtam össze az enyémet , mert mindegyikkel volt valami bajom és végül nekünk ez vált be ).
20 dkg zabpehely, 25 dkg finomliszt, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 5 evőkanál barna cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 4 evőkanál nem túl édes méz, némi tej de csak akkor ha túl darabos lenne a massza. Ízlés szerint ha szeretitek a mazsolát, kókusz reszelék 1-2 maroknyit, még egy kis mézes süti fűszer keveréket is szoktam hozzátenni valamint 1-2 db almát reszelve.
Olyan egyszerű az egész....először a száraz dolgokat összekeverem aztán a mézet és ha kell a tejet adom hozzá. Ragacsos maszlag lesz belőle, vizes evőkanállal kis halmokat teszek a sütőpapírral kibélelt tepsire és végül a kanál segítségével lelapítom a halmokat , többé-kevésbé kerek formájúakra.
Előmelegített sütőben 175 fokon 10-12 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
![]() |
Ilyen szép lett...A kedvenc teás poharam kíséretében:) |
Próbáljátok ki!
Julie
Tanúsíthatom, hogy tényleg finom :)
VálaszTörlésÁgnes
Köszönöm kedves Ágnes:-)!!
TörlésKoszonom a receptet! Tenyleg nagyon egyszeru es legalabb olyan nagyszeru! :) Nagyon finom lett! Szerintem legkozelebb dupla adagot keszitek, mert ez nem fog sokaig tartani.....! :)
VálaszTörlésGigi
Gigi, örülök, hogy elkészítetted. Ugye milyen egyszerű és finom...? Pusz.
Törlés