2012. július 10., kedd

Teraszt építettünk!


Készen lett a terasz! Április közepén kezdtük. 2 és fél hónap kemény munkáját mutatom meg ma.
Mikor megvettük a házat, nem is gondoltunk teraszra. Tavaly nyáron éreztük először, hogy jó lenne egy kiülős, árnyékos rész, ahol ehetünk, a gyerekek elmolyolhatnak, lehet pihizni, olvasgatni. A gondolatot idén tett követte, elhatároztuk, kijelölünk a kertben egy kb 5x5-ös területet, és azt téglával leburkoljuk. Bátyám kivitelező, így ő osztogatja építkezés ügyben az észt a családban.
Át is hívtuk, hogy ossza nekünk is. Elmondtuk, mit tervezünk, nézegette, nézegette, majd megkérdezte, hogy miért nem nagyobbítjuk meg a tornácot? Alátámasztással készítünk egy teraszt, így a ház bejáratánál lenne, és nem kéne lemenni a lépcsőn, ki a kertbe, ha pédául eszünk, és percenként kell ide-oda rohangálni a konyha és a terasz között.


A kezdet áprilisban


Tényleg ott az ész, erre a lehetőségre előtte mi nem is gondoltunk. Na ezért kell egy szakember a családba! Kikalkuláltuk együtt az árat, na persze ismét rendesen elcsúsztunk, mire kész lett. Pedig mindent mi csináltunk, és bátyám révén még kedvezményeket is kaptunk az alapanyagok árából, de mégis. Kalkuláld ki az árat, és szorozd meg másféllel elv itt is igaz volt...
No, és elkezdődött az ámokfutás... A 2 és fél hónap alatt hozzávetőlegesen 328 alkalommal bántam meg, hogy belevágtunk. Erre ment el majdnem minden hétvégénk, rengeteg esténk, szabad délutánok.
A munka közben jöttek olyan nem várt események, amik a projekt újratervezését hozták, mint például alap ásás közben belefutottunk a csatornába, vagy a tornácon betont kellett verni, mert annyira nem volt jó állapotban.
Ezek mind késleltették a befejezést, barátaink már csak mosolyogva kérdezték, hogy " na, kész a terasz? " Mert mi mindig, minden hónapban azt mondtuk, és szentül hittük is, hogy "jövő hétre kész lesz..."
Ide hallom, ahogy ott kattog agyatokban a kérdés, hogy mit tudtak építeni egy teraszon ennyi ideig??? Úgyhogy megválaszolom:) Mivel próbáltuk a legjobb áron kihozni, csiszolatlan, kezeletlen tölgyfa deszkákat vettünk. Szőrős, szálkás, egyenetlen nem szép fák voltak. Ezeket darabonként / 1 db kb 30-50 kg / kellett egymáshoz igazítani, fűrészelni, szélezni, csiszolni, majd felrakás után összegyalulni, majd még 2x csiszolni, végül 2x kezelni. Hú, leírni is sok volt... S akkor még meg sem említettem a tartószerkezet megépítését, ami szintén 3 hét volt.



A tölgyfa. Megérte a sok munkát...


És egyszer csak / pontosabban 1 hete / megtörtént a csoda, kész lett!!! El sem hittük, csak ültünk munkánk gyümölcsén csendben... Másnapra jött meg a hangunk, és kezdtünk el  énekelve örömtáncot járni. Na jó ez nem igaz, de nagyon örültünk! :) Ezen az estén megbántam azt a 328 alkalmat, és azóta is bánom.
IMÁDJUK! Itt eszünk, élünk, játszunk, a gyerekek tényleg itt molyolnak egész nap. Most, hogy 3000 fok van, egy pancsoló medencével is elláttuk, amiben könnyen túlélik a kánikulát.











Már csak az új lépcsőt kell elkészíteni,mivel a régi  beton lépcsőt is befedtük. :)
No de most, hogy ez készen lett, máris szemünk előtt lebegnek az új tervek. A kerthez még hozzá sem nyúltunk, úgyhogy jövő héttől jöhetnek a kertépítős bejegyzések. Ezeket kövessétek a facebookon is, ide kattintva megtaláltok. Mindenkinek örülünk! :)

Julia


11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, biztosan sok örömötök telik majd benne. Gratulálok.
    Egy másik falusi liba.

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett! Sokat dolgoztatok (ismerő szitu) de megérte.
    Legyen sok örömötök benne!
    Én is falusi, talán nem is messzi. :-)

    VálaszTörlés
  3. Istenem, de gyönyörű!!! Fantasztikus! (kérlek, priviben írd meg nekem, hogy mennyiből hoztátok ki, mi kellett hozzá, mekkora alapot kraktatok, stb!!! Nekünk is lesz talán egy ilyen házunk, (igaz, sajnos közös udvarban), de valami hasonlót akkor is szeretnék!!!! Nagyon köszönöm előre is!

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük! Krealady, ha írsz a falusilibak@gmail.com-ra, megírom a részleteket.:)

    VálaszTörlés
  5. Most talaltam ide a Kicsi Hazrol. Szuper a blog, fel is irtakoztam ra :) Ez a terasz eszmeletlen!!! Kellkellkell!!!! :D

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép, de télen esőben , hogy véditek, elég neki a lakk és védőfesték?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavasszal újra le kell kezelnünk úgy nézzük.

      Törlés
  7. Kedves Julia!
    Jól láttam a házatokat a Kiskegyed otthonában? Először a zöld kredenc volt ismerős, majd a színes teraszelem...
    Gratula a bloghoz! Isten éltessen benneteket a szülinapotokon!
    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Igen, igen! megjelent? akkor meg is veszem.:)
      Köszönjük, Julia

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...