2012. augusztus 15., szerda

Papírvirág

Ezzel még adós voltam, a szülinapi bulin készült papírvirágok elkészítésének menetét mutatom ma meg. Egy kedves olvasónk hétvégén készül egy esküvőt ilyennel dekorálni, hozzáteszem a tortát is saját kezűleg készíti, mert kedvet kapott. :) Várjuk ám a képeket!
Ez egy pofon egyszerű dolog, és az elkészítése tényleg gyerekjáték! Olyannyira, hogy ezt a bemutató darabot a lányom készítette. És milyen ügyesen!
Selyempapírt vettem, és kipróbáltuk, igazán szépen a 12 réteg mutatott. Tehát egyenlő téglalapra vágtuk, és 12 réteget tettünk egymásra. Mi nagyobb virágot készítettünk, ehhez kb 20x30 cm-es darabokat vágtunk.
Az első lépés, hogy harmonika szerűen felhajtjuk.
Egy vékony dróttal átkötöttük a közepét.
Kerekre vágtuk a végét, így nekünk jobban tetszik. Ez egy picit nehezebb, mert jó vastag a papír. Mi a felfüggesztést is itt oldottuk meg egy cérnával, mert utólag macerásabb rátenni.


És jöhet a hajtogatás! Ez gyerekkoromra emlékeztetett, akkor csináltunk ilyesmit papírzsebkendőből.
Szépen egyenként ki kell hajtogatni a papírt.


Egyszerű, szép, gyors, nem macerás, kell ennél több?Sokan kérdeztétek, hogy a macaron receptjét felrakjuk-e. Persze, hogy felrakjuk, azért is készítettük el többféleképpen, hogy megtaláljuk a legjobbat! Megmutatjuk azt is, mi hol rontottuk el...
Harmadik nekifutásra minden sínen volt, és meglett a számunkra tökéletes receptet!
Készül a bejegyzés, pénteken itt a blogon olvasható a macaron titka! Várunk titeket szeretettel pénteken is!
Julia

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...