2012. szeptember 5., szerda

Csak a színe legyen vörös....


Másfél évbe telt, mire rászántuk magunkat a bejárati ajtó átfestésére. Nem azért, mert lusták vagyunk, csak a natúr fa ajtó lefestése után nincs visszaút, ezért nem akartuk elkapkodni a dolgot.
Mikor körülötte kész lett minden, és láttuk a terasz végleges formáját, akkor eljött az ajtó ideje. Már régóta nézegetek bejárati ajtó inspirációkat, így bennem már kialakult a biztos választás, legyen vörös! Csodaszép, barátságos, és passzol hozzánk. Felkészültem, hogy a család férfi tagjai tuti megvétózzák, de meglepő módon talán eddigi változásainkat tekintve ez volt az első olyan ötlet, ami mindenkinek egyértelműen tetszett. Férjem elkezdte dúdolgatni Quimby Legyen vörös című számát, úgyhogy ez lett az ajtófestés hivatalos dala…szeretjük :)Nagyon szép festéket találtunk, pont olyat, amilyet szerettem volna! A jó hír, hogy nem is volt drága!
Innen indultunk:


Az ajtót leszedtük, fektetett állapotban dolgoztunk vele. Először jó alaposan átcsiszoltuk, majd portalanítottuk. Az üveg részeknél leragasztottuk. Mikor ezek az előkészületek megvoltak, jött az alapozó festés. Fehéret kaptunk éppen, de belekevertünk picit a festékből, megfogadva a festék boltos bácsi tanácsát. No, lett gyönyörű rózsaszín alapozónk! :)
Másnap ezt is átcsiszoltuk, és portalanítottuk. Majd végre mehetett rá az első réteg fedőfesték! Már ez után is gyönyörű volt, de másnap még egy réteget adtunk neki.
Igazán szép lett, mondhatni pazar! :) Nekünk nagyon tetszik. Az egyszerű fa ajtóból különlegesebb darab lett az átfestéssel.
Aki gondolkodik ilyesmin, csak nem mer belevágni, annak üzenem, ne gondolkodjon tovább!!!Annyira megtetszett a szín, hogy gyorsan egy
széket is lefestettem...


Julia

4 megjegyzés:

 1. Én is nagyon sokáig gondolkodtam volna azon, hogy lefessem-e a natúr fát, mert az mindig gyönyörű, talán még tovább is, mint Ti. De itt az eredmény tényleg meggyőző! Nagyon szép lett a színe is és a minősége is! Ha pedig a környezetéhez - és pláne Hozzátok ez a szín passzol, akkor nincs mese, ennek így kellett történnie. Egyébként is a változtatás mindig frissít valamin, jó érzés. Gratulálok!

  VálaszTörlés
 2. Nekem is nagyon tetszik! Amikor még a facebookon láttam, azt hittem, műanyag ajtó. Milyen festéket vettetek rá?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, örülök, hogy tetszik! Trinát matt zománcfesték, vörös / 800-as / szín. Julia

   Törlés
 3. Csodaszép lett!!!!!A cicaajtón nem megy be az egér?

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...