Több túró tortát kipróbáltunk, csiszolgattuk, hozzátettünk, elvettünk, mire ez a recept megszületett. Az íze tökéletes, és nagyon szépen összeáll, jól vágható csoda.
A következőképpen készül:
Piskótát készítünk, a hozzávalók: 4 tojás, 3 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt,10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, plusz fél citrom leve
A vajat megolvasztottuk, a tojások fehérjét felvertük a cukorral, és a citromlével,majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd kanalanként a lisztet. Belereszeljük a citrom héját, majd a kissé kihűlt olvasztott vajjal lazán elkevergetjük. Mehet a formába, majd 180 fokon a sütőbe. Nekem ez 15-20 perc alatt megsült. Tökéletes a tortába. Puha, és pont annyira vastag amennyire kell.
Amíg picit hűlt, összekevertük a túró krémet.
Hozzávaló: fél kg túró,8 evőkanál porcukor, 20 dkg vaj,1 tejszín ízű puding, fél liter tej, 3 dl joghurt, 10g zselatin, 1 citrom héja.
A vajat itt is megolvasztottuk, a túróval és a cukorral összekevertük alaposan, hogy a túró jól áttörjön. Majd gyorsan megfőztük a pudingot fél liter tejjel, és még forrón iziben hozzáöntöttük a túróhoz.
Állandó kevergetéssel melegítettük a joghurtot zselatin barátjával, hogy felolvadjon, majd mentek ők is a túróba.Végül belereszeltük a citrom héját.
Nos, jöhet az eper. Sajnos ez a csoda elnyel simán 1 kg epret, és még mindig nem olcsó... de megéri.
Kb fél kilót félbevágva rátettünk a tortára, majd nyakon öntöttük a túrós krémmel.
Itt a fiacskám is segített |
Ha picit megkeményedett, ráhelyezzük az eprek szebbik felét.
kicsikém továbbra is serénykedik... |
szegény eprecskék csendben várják a meleg zselét a nyakukba... |
Ha szép rendben vannak az eprek, piros színű torta zselét öntöttünk rájuk, majd mehet pihenni a hűtőbe. Nálunk komoly problémát okoz 3 gyerek mellett, hogy 1 napig pihenjen. Nem is mindig sikerül, de ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen lehessen szeletelni, ki kell várni az 1 napot, nincs mese... Ha letelt, kiengedjük a formából, és hurrá!
Most a fotó kedvéért tettem köré baba piskótát, de ez elhagyható.
És íme! A csodás fotókat köszönjük az én drágámnak... |
Finom is lett. :) Ez nem egy hú de édes torta, tehát ha valaki édes szájú, kicsit tegyen több cukrot a túróba. Nekünk így tökéletes, nagyon szeretjük.
Ja, még annyit... miközben írtam, eszembe jutott, hogy vajon rendezzem-e külön a hozzávalókat szép sorokban, vagy jó ez így? Majd ha egyszer lesznek olvasóink, meghallgatjuk a véleményüket...:)
Julia
Julia
Nagyon guszta ez a torta! A receptleírás is nagyon egyedi, az embertnek kedve támad sütni egyet azon nyomban! Tölthetnétek fel még egy pár receptet!!!
VálaszTörlésEz nagyon finomnak néz ki!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! :) Az első hozzászólónk volt a legeslegelső, kisorsolunk közted valamit majd...
VálaszTörléscsodaszép lett :)))))
VálaszTörlésGratula a bloghoz, jok vagytok csajok! Ez a torta mennyeien nez ki,itt nincs igazi turo ezert az en turotortaim sosem adjak azt a megszokott csodas izt! Szoval igerjetek meg, hogy ha hazatevedunk suttok nekem ebbol a tunemenybol! :) sok puszi Gigi
VálaszTörlésGigi, tuti sütünk, csak gyertek mááár!:)
Törlés