2012. június 5., kedd

Az ünnepi torta

A torta elkészült, nagyon finom lett, család pedig boldog...
Több túró tortát kipróbáltunk, csiszolgattuk, hozzátettünk, elvettünk, mire ez a recept megszületett. Az íze tökéletes, és nagyon szépen összeáll, jól vágható csoda.
A következőképpen készül:

Piskótát készítünk, a hozzávalók: 4 tojás, 3 evőkanál porcukor, 4 evőkanál liszt,10 dkg vaj, 1 citrom reszelt héja, plusz fél citrom leve
A vajat megolvasztottuk, a tojások fehérjét felvertük a cukorral, és a citromlével,majd hozzáadjuk egyesével a sárgákat, majd kanalanként a lisztet. Belereszeljük a citrom héját, majd a kissé kihűlt olvasztott vajjal  lazán elkevergetjük. Mehet a formába, majd 180 fokon a sütőbe. Nekem ez 15-20 perc alatt megsült. Tökéletes a tortába. Puha, és pont annyira vastag amennyire kell.

Amíg picit hűlt, összekevertük a túró krémet.
Hozzávaló: fél kg túró,8 evőkanál porcukor, 20 dkg vaj,1 tejszín ízű puding, fél liter tej, 3 dl joghurt, 10g zselatin, 1 citrom héja.
A vajat itt is megolvasztottuk, a túróval  és a cukorral összekevertük alaposan, hogy a túró jól áttörjön. Majd gyorsan megfőztük a pudingot fél liter tejjel, és még forrón iziben hozzáöntöttük a túróhoz.
Állandó kevergetéssel melegítettük a joghurtot zselatin barátjával, hogy felolvadjon, majd mentek ők is a túróba.Végül belereszeltük a citrom héját.
Nos, jöhet az eper. Sajnos ez a csoda elnyel simán 1 kg epret, és még mindig nem olcsó... de megéri.
Kb fél kilót félbevágva rátettünk a tortára, majd nyakon öntöttük a túrós krémmel.

Itt a fiacskám is segített

Ha mindez megvan, gyermek beleöntötte a túrót, és csak a negyede ment félre :) , kb 1 órára mehet a hűtőbe, hogy dermedjen a krém.
Ha picit megkeményedett, ráhelyezzük az eprek szebbik felét.
kicsikém továbbra is serénykedik...
szegény eprecskék csendben várják a meleg zselét a nyakukba...

Ha szép rendben vannak az eprek, piros színű torta zselét öntöttünk rájuk, majd mehet pihenni a hűtőbe. Nálunk komoly problémát okoz 3 gyerek mellett, hogy 1 napig pihenjen. Nem is mindig sikerül, de ha azt szeretnénk, hogy tökéletesen lehessen szeletelni, ki kell várni az 1 napot, nincs mese... Ha letelt, kiengedjük a formából, és hurrá!
Most a fotó kedvéért tettem köré baba piskótát, de ez elhagyható.

És íme! A csodás fotókat köszönjük az én drágámnak...

Finom is lett. :) Ez nem egy hú de édes torta, tehát ha valaki édes szájú, kicsit tegyen több cukrot a túróba. Nekünk így tökéletes, nagyon szeretjük.

Ja, még annyit... miközben írtam, eszembe jutott, hogy vajon rendezzem-e külön a hozzávalókat szép sorokban, vagy jó ez így? Majd ha egyszer lesznek olvasóink, meghallgatjuk a véleményüket...:)

Julia

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a torta! A receptleírás is nagyon egyedi, az embertnek kedve támad sütni egyet azon nyomban! Tölthetnétek fel még egy pár receptet!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon finomnak néz ki!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük szépen! :) Az első hozzászólónk volt a legeslegelső, kisorsolunk közted valamit majd...

    VálaszTörlés
  4. Gratula a bloghoz, jok vagytok csajok! Ez a torta mennyeien nez ki,itt nincs igazi turo ezert az en turotortaim sosem adjak azt a megszokott csodas izt! Szoval igerjetek meg, hogy ha hazatevedunk suttok nekem ebbol a tunemenybol! :) sok puszi Gigi

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...