2012. július 17., kedd

Cupcake az ünneplőbe öltöztetett muffin....

Nem tudom, hogy a férfiak is elcsábulnak-e egy-egy színes , cukorkás sütemény láttán de azt tudom, hogy én igen. Elsősorban nekem nem az  ízük  kelti fel a kíváncsiságomat hanem ahogyan fel vannak cicomázva , ami körülveszi magát a sütit : a  papír kapszli amiben csücsül , a máz és a krém színe, a dekorációs cukorkák és ahogyan el vannak helyezve a cukrászdában vagy nálam:-)
Mert hogy ez a manapság oly divatos cupcake régóta izgatta a fantáziámat ezért tegnap nekiláttam elkészíteni.
Semmi nehézség nincs benne mert egy muffin alap recept kell hozzá , színes vaj krém és a kiegészítők , mint cukorkák, és a kertből némi virág a fotózás és a szem gyönyörködtetésére.

Muffin recept:
22 db lett belőle.
15 dkg vaj, majdnem egy bögre cukor, 4 tojás, 1 és 1/4 bögre szitált liszt, 3/4 csomag sütőpor, 1 ek vaníliás cukor . A lágy vajat a cukrot a vaníliás cukrot és a tojásokat simára kevertem. Apránként hozzáadtam a lisztet és a sütőport. A muffin sütő tepsimbe beültettem a papírkákat és mindegyikbe 1 evő kanálnyi tésztát csurgattam. Előmelegített sütőben kb.10 perc alatt megsültek , azért fogvájóval egyszer ellenőriztem a tésztát. Betettem a következő adagot.
Amíg hűltek és sültek a muffinok , nekiálltam a vaj krémhez. Kell hozzá 15 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 ek víz, élelmiszer színezék. A lágy vajat az átszitált  porcukor felével és az 1 ek vízzel elkevertem csomó mentesre majd a cukor másik felét is hozzátettem és avval is összekevertem.
Elosztottam 2 felé a vaj krémet . Az egyik feléből rózsaszínt kevertem a másikból zöldet.  Mivel nem találtam a hab zsákomat ezért erősebb nylonzacskókba töltöttem majd a kihűlt muffinokra kezdtem nyomni. aztán előszedtem a kincsesládából a mindenféle színes cukorkákat, szívecskéket és nem esett nehezemre díszíteni:-) Jó móka volt , ezt a sütit is kipipálhatom.






És végül azt kellett megállapítsam , hogy :


Julie



4 megjegyzés:

  1. Sziasztok, kis családunk minden tagja megkóstolhatta ezt a fincsi cupcake-et. Fenomenális volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia névtelen!
      Ti lesztek a kísérleti alanyok,jó?
      Julie

      Törlés
  2. Húha, hogy kerülte el a tekintetemet ez a bejegyzés? Muffin fan vagyok! Visszatérek még ide, majd a nyaralás után. De előtte hagyok itt neked egy díjat, jó? :)

    http://hasznos-zenelady.blogspot.hu/2012/07/dij-erikatol.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a díjat :-) Igyekszem kitölteni majd válaszolni a 12 kérdésedre .
      Várunk vissza ide máskor is ! Kellemes nyaralást.
      Julie

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...