Szupi recepteket találtam benne melyeket ki fogok próbálni sorban. Az elsőt el is készítettük nagyobbik gyerkőcömmel együtt ebédre.
Eredetileg ez báránnyal van de nem kaptam itt a környéken így lett marhával.
Gyermekem nagyon sokat segített, pucolta a répát, aprította a hagymát , ééééééééééééééss ő gyúrta a tésztát a raviolinak! Olyan ügyes volt csupa-csupa ragacs volt a keze de nem nyafogott fiú létére.
A tészta nyújtását és a töltést ricottával kihagyta ( hiszen ki kellett pihennie a gyúrást ) de amikor a kis tégla lapokat kellett összeragasztani abban újra segített valamint a kifőzésben.
És a recept:
Nekem az eredeti leírás bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnt ezért átdolgoztam.
70 dkg darált marhahús, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 kisebb sárgarépa, 1 csomag zeller zöld,
fél dl olíva olaj, 2 babér levél, frissen reszelt szerecsen dió, egy fél narancs vékonyan lereszelt héja,
1 nagyobb doboz ( 450 ml ) sűrített paradicsom , 4 dl száraz vörösbor, só, bors.
Tésztához:
12 dkg finomliszt, ugyanennyi durumliszt, fél teáskanál só, 2 egész tojás
Töltelékhez:
10 dkg ricotta ( cottage cheese-t vettem a Spar-ban ) só, bors
Tálaláshoz: parmezán sajt reszelve
Az olíván a hagymát, fokhagymát, nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, az apróra vágott zeller szárát elkezdtem fonnyasztani majd kb 10 perc elteltével hozzáadtam a darált húst, a fűszereket majd kb. 1 órán keresztül fedő alatt pároltam együtt. Néha megnéztem , hogy a hús mennyire puha majd a vége felé levettem a fedőt, hogy kis színt is kapjon a ragu. Ráöntöttem a sűrített paradicsomot és a bort majd rottyantottam rajta kb. 5 percet.
Amíg főtt a ragu nekiláttunk a tészta elkészítéséhez. A hozzávalókat egy tálba tettük és elkezdtük összedolgozni. Picit száraznak tűnt ezért egy-két evő kanál langyos vízzel segítettünk rajta. 4 gombócra osztottuk és 40 percre fóliába tekerve pihentettük a hűtőben. Kivéve nagyon vékony ( 3 mm) 10 cm széles hosszúkás szalagokat nyújtottam belőle ( nem volt könnyű tartani a formát és itt ajánlanám a tészta nyújtót, akinek van használja !! ) . 5-ször 5 cm-es négyzeteket szabtam belőle derelye vágóval és egy nagy tálcára átraktam pihenni amíg a többi tésztát nyújtogattam. A ricottát összekevertem sóval, borssal, és apróra vágott bazsalikommal. A kis négyzetek következtek, a közepükre kiskanálnyi tölteléket tettem, a négyzetek széleit ujjal körbe vizeztem majd ráborítottam egy másik tészta négyzetet amit körben rányomkodtam ujjal , hogy ne follyon ki majd a töltelék. Ezzel a feladattal egy darabig jól elbíbelődtem de a tudat, hogy házilag készül a tészta , kárpótolt:-)
Lobogó, forró sós vízben kifőztem őket. Nagyon hamar feljöttek a víz tetejére szinte 3-4 perc alatt elkészült egy adag tészta. A recept eredetileg azt írta, hogy forgassuk össze a ragut a tésztával de mi külön edényekben tároltuk és úgy tálaltuk ki magunknak a fotókon látható állapotban. Mély tányérban alulra tettem ragut majd 3-4 raviolit rá , újra egy kevéske kis ragu majd jött a reszelt parmezán és a bazsalikom levélke nem csak díszítésként mert nagyon szeretem az ízét.
Erről a receptről is el kell mondjam azt, hogy sokkal egyszerűbb az elkészítése mint gondoltam. Szóval megéri elkészíteni mert isteni finom . A tudat, hogy házilag készített tésztával van még kedvencebbé teszi . Bon appetit :-))
Julie
Sziasztok, én olyan szerencsés vagyok, hogy meg is kóstolhattam Julie főztjét. Isteni volt, erősen ajánlom mindenkinek. :-) Lájkolom. :-)
VálaszTörlésTe szerencsés névtelen :-)) örülök , hogy ízlett! Jajjj ha sejtenéd holnap mit sütök , már hajnalban itt állnál az ajtóban:-)))
VálaszTörlésééés hol a recept? :)
VálaszTörlésKedves Marlasinger,
Törlésééééééés pótolom neked ígérem , beleírom a bejegyzésembe ma vagy holnap:-))) de akkor tessék elkészíteni és megírni, miként sikerült, jóóóóóó?
Julie
rendben, a héten nekilátok, de nem fotózom, hanem csak megesszük, úgy is jó? :)
TörlésPersze, sok sikert hozzá! Meryl Streep szavaival élve : Bon appetit :-)))))
TörlésJulie
esti programként elkészült, sertés-marha darálthús, édes bor, a többi hozzávaló a recept szerint. a tésztát így utólag vékonyabbra kellett volna nyújtani, kicsit kemény lett, de így is nagyon finom! :)megállapítottam, hogy a ricotta nem egy rossz találmány, köszi a receptet, a ragu részét szerintem bevesszük a repertoárba.
TörlésSzia ! örülök, hogy sikert aratott. A tésztanyújtás tényleg melós de megéri bíbelődni vele , hogy fincsi omlós , vékonyka legyen. Hát igen én szeretnék egyszer egy olyan masinát amivel szép vékonyra nyújtható, főleg amióta rájöttem mennyi töltelék lehetőség van ( lekvár, gyümik, mák, túró , raguk, sajtok... ) nyammmmi. Amúgy a maradék ragu felhasználására a héten írok bejegyzést , úgy hogy a jelszó : semmit ne dobjunk ki!!! Amúgy te nem T.K.???? :-))))))
Törlés