2012. augusztus 9., csütörtök

Ezt főztük ki mára..

Végre enyhült az idő és vissza is jött a leves iránti vágyunk rögvest....

Már tegnap este kitaláltuk a gyerekekkel mi is rotyogjon ma a fazékban illetve mi süljön mellé a sütőben. Nem szerettünk volna nehéz , gyomrot terhelő párosítást ezért az alábbi variáció mellett döntöttünk nagy-nagy megértésben és összhangban:-)

Kukorica krém leves:
1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2-3 doboz konzerv kukorica, 3 teás kanál fűszer paprika, 2-3 dl főző tejszín, só, bors, reszelt sajt. A hagymát olíván üvegesre fonnyasztottam. A kukorica levét leöntöttem , átmostam, leszűrtem. Mikor a hagyma kezd üveges lenni hozzádobtam a kukoricát és kis ideig hagytam őket ismerkedni egymással. Megszórtam a fűszer paprikával ,  sóval, borssal majd alaposan összekavartam. Felengedtem kb. 3-4 dl vízzel és hagytam főni kb. 10 percig fedő alatt.
Elővettem a turmix gépet és 3-4 adagban jól összedolgoztam a kukoricás lét. Mindegyik adagot szűrőn átszűrtem és visszatettem a tűzhelyre majd  hozzáöntöttem a tejszínt és kb. 5 percet hagytam , hogy összerottyanjon. Ellenőriztem , hogy kell -e még bele só és bors .
Volt itthon megkezdett zasckó nachos ( tortilla chips ), azt beletördeltük, sajtot reszeltünk rá , én pedig pici camembert darabkákat kockáztam a tányérom aljára és arra szedtem rá a forró levest ....mennyei volt így nyúlósan, megolvadva a sajt és a leves . Tökéletes  párosítás volt.


 





          
Őszibarackos pite:
 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 1 dl joghurt, 12 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt  héja, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 db őszibarack. A margarint a por cukorral kikevertem, hozzáadtam a tojásokat és a joghurtot, és a sütőporos citrom héjas vaníliás cukros lisztet. A kedvenc pite formámat kikentem , liszteztem majd a  tésztát elterítettem benne és a meghámozott, szeletelt barackkal kiraktam a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig majd levéve a hőfokot 160 fokra készre sütöttem, villával ellenőriztem . A tésztája omlós, könnyű és a barack olyan kellemesen érezhető benne. Nyugodt szívvel ajánlom , gyorsan süssétek meg amíg ilyen finom a barack:-)



       

 Julie


                                                                                                                                                                                                                                                                                            

4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nem csodálom, nálunk ezen a héten kétszer is volt:-)

      Törlés
  2. Na, pont ezt a levest találtam ki mára! Aztán meg látom, hogy itt is van egy recept!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tipità! Mint tudjuk, véletlenek nincsenek:-) ennél több motiváció nem is kell, ugye?
      Julie

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...