2013. január 30., szerda

Csokitorta tejszínnel

Van olyan mindenkinek, hogy éppen valamiért nincs annyira nagy jó kedv. Talán csak a tél miatt, vagy csak mert nem jó jegyet hozott a gyerek az iskolából, vagy duzzog a tini / hú, mit kapok ezért, hogy ilyet írtam! :) / vagy nem sikerül valami a munkahelyen. Kinek ismerős az ilyenkor "bekuckózni és csokitortát enni a legjobb" érzés?
Itt van mindenre a gyógyír... Amiért még a diétát is érdemes felfüggeszteni. Vagy mégsem...Nem buzdítok senkit erre, mert tisztelem a diétázók elszántságát.
Szóval A CSOKITORTA. Igen, csupa nagybetűvel...


Mivel nem sok időm volt, a krémmel nem nagyon vesződtem. Olvasztott csoki, és tejszínhab van benne, és őrületesen finom!!! Nem nehéz, nem bonyolult, elrontani sem nagyon lehet, úgyhogy hajrá! :)

Hozzávalók a tésztához:
400 g liszt
300 g cukor / lehet barna is /
50 g kakaópor
1 tk szódabikarbóna
2 tk sütőpor
1/2 tk só
3 tojás
1 1/2 dl tejföl
170 g olvasztott vaj
1 dl olaj
3 dl hideg víz

Két tálra lesz szükség. Egyikben összekeverjük a szárazanyagokat / liszt, cukor, kakaó, sz.bikarbóna, sütőpor,só / Másikban egy kézi vagy gépi mixerrel a tojást, tejfölt, olvasztott vajat, olajat és a vizet keverem pár percig. Egyszerre öntsük hozzá a száraz anyagokat, és keverjük pár percig.
Mehet is a sütőbe előmelegített 180 fokra, kb 50 percre / ez a mennyiség elég egy 26 cm-es formába, de ezt készítem keskenyebb tepsiben is, akkor szép magas lesz. Ebben az esetben 2 részletben sütöm a tésztát. /
Szükség van a töltéshez még:
250-500  ml tejszínre / ki mennyi habbal szereti /
3-4 ek porcukorra
200 g csokira / a legjobb, ha az egyik tej a másik étcsoki /
Ezen a tortán most 250 ml tejszín van, azon egyszerű okból, mert ennyi volt itthon. De mehet ennek a duplája is, elbírja a sok tejszínt is. Egyszerűen fel kell verni, tettem hozzá egy fél zacsi DrOetker zselatin fixet is, hogy picit keményebb legyen, és 3-4 ek porcukrot. Ha pihentetitek hideg helyen, még jobban összeáll, én itt most türelmetlen voltam, így lefolyt itt-ott, de semmi nem vész kárba!!!
A tejcsokit 3 ek tejszínnel tűzhelyen felolvasztottam, picit hagytam visszadermedni, és a felét ráöntöttem a teljesen kihűlt alsó lapra.


Erre lapátoltam rá a tejszín felét, majd a következő tortalap jön. Ezen hasonlóan olvasztott csoki, majd tejszínhab. A legtetejére jött az olvasztott étcsoki.




A csokiszív már csak hab a tortán. Nagyon egyszerűen lehet elkészíteni különben. Olvasztott étcsokit egy zacskóból, /aminek a sarkát picit levágtam/ kinyomtam sütőpapírra, majd mikor megdermed, szépen fel lehet szedni.



Julia

4 megjegyzés:

  1. Már 1 hete betegen vagyunk itthon a férjemmel, tegnap megcsináltam, életmentő volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, örülök neki! Mármint nem a betegségnek... Jobbulást!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...