2013. március 15., péntek

Dupla élvezet-Csokis kekszben sült brownies

Szoktam agyalni azon, milyen sütiket tudnék sütni úgy saját agyból. Két nagy kedvenc van itthon, az egyik a brownies, a másik a csokis keksz. Úgy gondoltam összegyúrom valahogy eggyé ezt a kettőt. Mikor elkezdtem a neten körbenézni, akkor láttam, hogy ez egy létező süti. Pillow-vagyis párna süti a neve. Szóval feltaláltam a spanyol viaszt.... Na sebaj, azért valahogy túlélem! :)

 
Elkészítettem a browniest. Ha nem gond, nem írom le még egyszer a receptet, ide kattintva olvashatjátok. Most csak egy fél adagot sütöttem, kisebb formában.


Miután betoltam a sütőbe, összeraktam a csokis keksz tésztáját. Erről is írtam már itt.

Hozzávalók:
225 g vaj
200 g barna cukor
100 g kristálycukor
2 egész tojás
300 g liszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
200 g étcsoki /apróra vágva/

A vajat robotgéppel elkevertem a cukrokkal és a tojásokkal. Majd mehet bele a liszt /előzőleg elkeverve benne a sütőpor és szódabikarbóna/. Legvégén az apróra vágott csokit adtam hozzá. Elég kemény massza lesz, majdhogynem gyúrni kell.
Kb 1 órára beraktam a hűtőbe. Ezalatt megsült, és kihűlt a brownies is.
És akkor jöjjön a kettő együtt:
A browniest felvágtam kb 2x2 cm-es darabokra. Egy adag keksz tésztát kilapítottam, / sütőpapíron, vagy teflonos sütőlapon/ és belenyomtam a csokis sütit.


Majd /lisztes kézzel könnyebb dolgozni/ ráhajtogattam a tésztát a brownies darabra, ha kellett a tetejét még befoltoztam plusz csokis keksz tésztával. A lényeg, hogy egy olyan golyó legyen a végeredmény, amiben benne pihen a brownies.


Előmelegített, 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsülnek. Kb 15 darab lesz belőle. Az ízét el tudjátok képzelni? Őrületes! :)



Julia


4 megjegyzés:

  1. Ezt mindenképpen kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  2. tegnap megsütöttem, kicsit gyanús volt, hogy az én csokis kekszem tésztája nem lett olyan kemény, mint írtátok, kicsit szét is folyt a sütőben, szóval most inkább négyzet alakúak, de ISTENI FINOM!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. forma ide vagy oda, örülök, hogy finom lett! legközelebb esetleg ha berakod kicsit a hűtőbe, keményebb lesz.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...