2012. június 6., szerda

Felvállalom, hogy nem mindig tökéletes...

Mint előzőleg említettem, régi parasztházat vettünk tavaly. Hiába számoltuk ki, mi mennyi, természetesen elcsúsztunk mindenhol, ahol lehetett. No, nem gond, van két kezünk, vagyis kettőnknek négy, majd mi mindent megcsinálunk felkiáltással belevetettük magunkat a munkába. Az olyan alap munkák, amik szakembert igényelnek / mint pl a gáz, víz, villany szerelés / persze maradtak a mester emberekre, de minden mást mi vettünk kézbe.
Így megtanultunk vakolni, elsimítani, ilyen szavakkal dobálóztunk, hogy 6-30-as vagy  3-6-os gipszet vettél?:))
Megtanultunk laminált padlót letenni, bár a fiam szobájában az ágya azóta is ferdén van szegénynek, mert hát olyan lett na... Azóta a hajópadlót is simám lerakjuk bárhova, mi az nekünk.:)
Falat festeni úgy érzem már nagyon jól tudok, bár a ragasztó csíkokat hajlamos vagyok festés után még pár hónapig a falon hagyni. Talán abban reménykedem, hátha leszedi valaki, de nem...
A fürdőszobát még nem újítottuk fel, mert az elég szép állapotban volt eredetileg is, de már utánaérdeklődtem, hogyan kell csempézni, és készülök nagyon arra is, várva a napot...
Legjobb barátunk a gugli. Szokta mondani az én drágám, és tényleg... Elhatároztuk, kiterveltük, hogy építünk egy fél falat, ami pultként szolgál az ebédlőben, téglából. Elterveztük, hogy melyik hétvégén állunk neki a munkának. Boldogan láttuk, hogy a kert végében van szép állapotú tégla, amit még az előző lakók hagytak ránk.
Eljött a hétvége, kezdjük a munkát, igenám, de hogyan is? És csak úgy letesszük a padlóra? És mivel kell összetapasztani? És lehet vizesen? Vagy mégsem?
Szóval ezen azóta is nevetünk, hogy ilyesmiket írtunk be a gugliba, mint " hogyan építsünk tégla falat"
De megoldottuk, és szép lett, azóta is nagyon szeretjük. Bár meg kell jegyeznem, a végén segített apukám, és bátyám. Na nem a kivitelezésben, hanem ötletekkel.
Bátyám, aki mindent tud, megérdemel egy külön bejegyzést majd egyszer. Kiemelve a nézését, mikor kérdezek női kérdéseket a felújítási munkákról... :)
Szóval a lényeg a lényeg, nagyon sok mindent meg lehet csinálni itthon, nem kell a mester ember, hiszen itt vagyunk mi.
Sokszor ferde, hézagos, foltos, de a MIÉNK!

Julia

1 megjegyzés:

  1. Hááát mi is a gugliról dolgozunk, festünk, fűtünk, s kertészkedünk....., amikor az ember már nagyon szégyelli a szomszédot kérdezni, vagy nem akarja. Jó is hogy van! Nincs tévénk, de számítógép az kell, az nagyon kell. Azon van az életünk.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...