2012. június 14., csütörtök

Vacsoracsata családok közt.....

Biztosan emlékeztek a néhány éve valamelyik kereskedelmi tv-n futó több részes sorozatra amikor "celebek" főztek-versengtek egymással ki tud finomabbat főzni és szórakoztatni. Megjegyzem nem voltunk függők, nem néztük csak tudtuk , hogy megy egy ilyen műsor de az ötlet tényleg jó volt...

Mi akkoriban fellángoltunk ezen az ötleten és egy baráti vacsorán nálunk ( éppen Márton napi lakomát rendeztünk ) elhatároztuk mi is megcsináljuk!
Akkor 5 család  részvételével elkezdtük kitalálni a saját " szabályainkat "majd lediktáltuk az egyik kiskorúnak aki oly szorgalmasan írogatta. Közben nagyon sokat nevettünk.

A mai napig meg van ez a játék szabály, azt hiszem Julia átvittem amikor Ti főztetek, ugye?

A leglényegesebb pontok voltak, hogy nem lehet ételt rendelni, nem főzhet más helyettünk, a műsort is a családnak kell adnia, nem hívható külsős előadó.
Az ötlet kitalálása emlékeim szerint  kb. 2,5 éve történt és az első család tavaly ősszel nyitotta meg a versenyt. Szóval nem  egy pörgős kis játék és még így is várunk 2 finom gasztro eseményre..... Halljátok, olvassátok további versenyző családok????? Nevezzük magunkat sorrendben az abc nagybetűivel. Szóval " A " család asszonya aki blog társam Julia az olasz konyhával örvendeztetett meg minket . Íme a menüje : minestrone leves, marhahúsos lasagne házi tésztából, Gennaro salátája, sült ricottával, desszertként semifreddo rizzsel .  Jujj de jó volt, összefut a nyál a számban.....Műsorként egy csuda vicces 50-60-as évek béli olasz dalra családi sor táncos mókát láthattunk:-) Még a legkisebbet is megtáncoltatták:-)
Pár hétre rá "B" család vagyis én Julie rántottam össze a társaságot. Sokat nem gondolkodtunk mert a magyaros ételekre, vendéglátásra helyeztük a hangsúlyt ezt már az elején tudtuk, hogy ha az első nem ezt főzi akkor mi megtesszük. Voltak nehézségek amikor már az esemény előtt 5 nappal nem kaptam és nem is kecsegtettek sikerrel a rendelést illetően a hentesek sehol a környéken mert, hogy liba combokat kerestem ezerrel. Végül drága férjem egy bp-i piacon rendelt, fizetett, hozott!!
Szóval előételként mangalica kolbászkákat kínáltunk friss kenyérrel, lila hagymával. Leveskében liba aprólék bugyogott rengeteg zöldséggel, tésztával. ( azóta is örülök, hogy Anyósom  hatalmas, piros retro lábasában főzhettem meg ), fő ételként porhanyós liba combot tálaltam hagymás tört burgonyával és lila káposztával. A desszertet édes férjem készített , ebben ő profi a javából: sütő tökös-mákos és túrós rétest sütött. Nyammmm. Amikor megérkeztek versenyző társaink egy hangulatos magyar nótára megpörgettük őket és csak utána ehettek:-)

 Műsorként családilag elénekeltük barátainknak  Máté Péter: Azért vannak a jó barátok c. dalát, könnyeimmel küszködve közben. Ezután mindenki énekelhetett kedve szerint a házi barkácsolású karaoke pultnál. Úgy emlékszem a "Mizú" kb. 10 alkalommal ment, a kiskorúak valahogyan mindig ezt kérték, és Adele: Rolling in the deep dalától berekedtem:-) Remélem mindenkit lenyűgöztünk minden szempontból mert nagyon lelkesen készültünk....
Idén március elején "C" család a roma konyhával és hangulatával lepett meg minket. Egy prímás bácsi húzta a talpalávalót ahogyan beléptünk ( kkkhhhhmmm, külsős előadó....ajjjaj )  és iszonyú jó hangulat várt minket . A ház asszonya Margitnak a ház ura pedig Gusztinak volt öltözve :-)) Csúcs!
Volt  töltött káposzta, 2 féle krumpli köret  az egyik tejszínes volt a másik szalonnás-hagymás roma krumpli / gánica /, sült csirke és kacsa, házi krémes, és kráter süti. De finoman főztél Márrrrgittom:-) Jaj és persze pálinka.....

Éééééheeesss vagyok!!

" D" család és "E" család ti mikor főztök??? Nagyon várom már......

Julie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...