2012. július 15., vasárnap

Az esküvői torta...

Két kedves barátunk hétvégén örök hűséget fogadott egymásnak. Ezen jeles alkalomból sütöttem tortát. Ha egy éve valaki azt mondja nekem, hogy esküvői tortát fogok sütni, hát jól kinevetem, vagy legalább is nagyon furán néztem volna rá, hogy "ennek" mi baja??? :)
Arról már írtam, hogy vidékre költözésem előtt nem igazán sütögettem. Csak néha-néha valami gyorsan összedobhatót. Mikor először rájöttem, hogy szeretek sütni, az nagyon furcsa érzés volt. Mintha megnyílt volna előttem egy új világ... Szó mi szó, ebből azt akartam kihozni, hogy szerintem ilyen tortát bárki el tud készíteni, aki érez magában egy kis szeretetet a sütés iránt, és van türelme egy picit elbíbelődni a részletekkel.
Ennél a tortánál a cél az volt, hogy egyszerű legyen, de elegáns. Az alapja csokitorta, a krém is csokis. / Őrület, hogy mennyien imádjuk a csokit:) /
Mivel a tészta abból a töményebb, zamatos fajtából való, két részben sütöttem, hogy szebbek és lazábbak legyenek. Majd a két részt borítottam egymásra, köztük az étcsokis krémmel. Tetejére és az oldalára vajkrém került / vaj, porcukor, kevés étcsoki /, mert a fondant alá mindenképpen kell a vajkrém, ami megfogja az egészet. Ez így egy éjszakát pihent a hűtőszekrényben. Másnap került rá a fondant bevonat. Én mindig egy bevált recepttel dolgozom, ezt kiskuktánál találtam, ide kattintva részletesen olvashattok róla. Ez ment rá a tortára, kb 5 mm-re nyújtottam. A díszítést nem vittem túlzásba most sem. Amióta sütögetek, kaptam ajándékba kinyomókat több formában, de elárulom, hogy a gyerekek gyurma kinyomóját is loptam már el. :) És folyamatosan agyalok azon, mit lehetne még erre a célra használni. Itt most sima egyszerű virágokat készítettem, vizes ecsettel ragasztottam a tortára, majd ezt olvasztott fehércsokival még díszítettem.
A kis tortácskáknál mindenben hasonlóan jártam el, a tészta is ugyanaz volt. Mikor kihűltek, a tetejükből levágtam egy kicsit, erre öntöttem olvasztott csokit vajjal elkeverve. Rá a fondant, a díszítés mint a nagy testvérénél.
Nem is írok többet, beszéljenek helyettem a képek:





















Házasulandók, figyelem!!!

Szeretnénk kipróbálni magunkat esetleg egy emeletes esküvői tortában is. Bár ha nem emeletes, az is jó:). Ezért keresünk egy leendő házaspárt, akik a közeljövőben mondják ki a boldogító igent. Természetesen ez nem egy pénzgyűjtő reklám, a tortát díjmentesen készítenénk el, ajándékként...
Olyan pár jelentkezését várjuk, akik nem 300 fős lakodalmat terveztek, valamint vannak olyan bátrak, hogy ránk merik bízni a tortájukat..... / Még nem rontottunk el tortát. Ha ez megnyugtató:)) /
A szállítást Budapesttől a leendő párnak kellene megoldania.
A falusilibak@gmail.com címre várjuk a jelentkezést. Ha esetlegesen több pár is jelezné érdeklődését, igazságosan sorsolunk. Július 22-ig várjuk a jelentkezést.

Julia

4 megjegyzés:

  1. Ez naaaagyon szép lett, 0926, csak jelzem..... :)

    VálaszTörlés
  2. Esküvővel nem szolgálhatok, de ha nem akad jelentkező és ötleted is van, akkor egy augusztusi 20 fős keresztelő? :-))
    m,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére akadt jelentkezőnk több is, de írj mélt, és megbeszéljük:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...