2012. július 5., csütörtök

Zászlófüzér egyszerűen


Szeretem az ilyen színes, vidám dolgokat. Nálunk ez tipikusan olyasmi, amire a kedvesem azt mondja, hogy " szép, de minek..." :)
Funkciója ugyan nincs, de jó ránézni. Ahogy belekap a szél, és himbálóznak...Szóval egyszerűen szép. Ezt ne is akarjuk megmagyarázni a szeretett férfinak... Legalább is én most már csak annyit mondok neki, hogy ez olyan csajos dolog...
Mostanában a teraszon dolgoztunk rengeteget. Írogattam már itt is róla, picit az építés részéről itt , de végre készen vagyunk! Most már a díszítésnél tartunk.
Azért szerettem volna megírni ezt a bejegyzést a zászlócskákról, hogy megmutassam mennyire egyszerűen és kis pénzből készíthető szuper dekoráció.
Varrás nélkül készült, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincsen varrógépem. 3 gyerek mellett pedig kézzel varrogatni maga a lehetetlen küldetés. Ha kicsit majd foszlik a széle, annyi baj legyen, legalább rusztikus... :)
4 féle anyagot találtam hirtelen itthon. Persze elmehettem volna csodaszép anyagokat vásárolni, de kifejezetten azt akartam illusztrálni, hogy otthoni maradékokból hogyan tudom elkészíteni. Vastagabb papírból kivágtam egy sablont, annak segítségével próbáltam egyforma zászlókat fabrikálni.





Mikor ezzel megvoltam, vettem egy sima egyszerű madzagot, arra ragasztottam rá sorban a zászlókat.





Van itthon ragasztó pisztolyom, azzal csináltam. Azon gondolkodtam közben, hogy ugye nem minden háztartásban van kéznél egy ilyen szerkezet. Ezért gyorsan túrtam a fiam szobájában egy iskolából év végén hazahozott egyszerű tubusos ragasztót. Azzal is tökéletesen működött.






Felragasztottam szép sorban őket, és kész is! Az egésszel 1 órán belül megvoltam. Mikor kötöttem fel a teraszon, az egyik darázsnak nem tetszett, és jól meg is bosszulta. Úgyhogy az idei első darázs csípésen is túl vagyok.
Ha valakinek kedve támadt nekiugrani, / mármint nem a darázsnak, hanem a munkának / szívesen veszem az elkészült alkotásról a képeket.:)






a szél kezelésbe vette őket rögtön...


Julia

Utólagos megjegyzés! Ha kültérre készítitek, a pisztolyragasztóval készített sokkal jobban bírja a strapát!


Egy kis ízelítő jövő heti egyik bejegyzésünkből. Részletes leírással, és sok képpel arról, hogyan készíthető sufniban évtizedek óta porosodó ócskaságból csoda...
Ha kíváncsiak vagytok ránk, a facebookon is megtalálhatóak vagyunk már, Ide kattintva elérhettek minket. Mindenkinek örülünk! :)





4 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretnivaló a blogotok!

    VálaszTörlés
  2. Szépséges lett!

    VálaszTörlés
  3. Nyár végére, egy munkahelyi közösségi alkalomra gondoltam ilyen kis zászlócskákkal dekorálni a belső udvart.Már majdnem lemondtam róla, mert túl bonyolultnak tűnt-eléggé sok kell.Az ötleteddel menni fog,köszönöm.Igyekszem majd képet küldeni,szép nyarat!

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük, és várjuk a képeket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...