2012. augusztus 2., csütörtök

Új barátunk, a zászlófüzér - most fából

Ugye emlékeztek, hogy készítettünk már textilből? Akkor a libatanács hivatalosan is kimondta -amit addig csak sejteni véltünk :) - , hogy új barátunk lett, a zászlófüzér!!!
Ezért most egy szinttel feljebb léptünk, újdonsült cimboránkat elkészítettük fából. Egy picit időigényesebb, de az eredmény magáért beszél.



Maradék hajópadló volt az alapanyag. Egyenlő, 15 cm-es részeket mértünk le, majd berajzoltuk az egyenlő szárú háromszögeket, amiket dekopírfűrész segítségével vágtunk ki.







Csiszoló papírral az egészet lecsiszoltuk, majd akrilfestékkel helyes kis színekre festettük. 1 réteg nem fedett igazán, 2 réteg ment rá. Száradás után pingáltuk rá a mintákat. Az akril szerencsére nagyon gyorsan szárad...
Hagyhattuk volna úgy is, de nekünk jobban bejön a picit kopottabb stílus, így csiszoló papírral finoman átmentünk még az egészen.


Az illesztésnél törtük kicsit az agyunkat, de lesétálva a barkácsboltba gyorsan megszületett a nyertes megoldás! Pici u szögeket ütöttünk a tetejükre, azzal fogtuk oda a kék madzagot.
Nekünk tetszett nagyon a textil is, de ebbe a fa változatba most beleszerelmesedtünk! Rengetegféle csodaszép színű akrilfestéket kapni a hobbi boltokban, úgyhogy semmi sem szabhat határt a képzeletnek!


És most jön a JÓ HÍR! Ezt a példányt, amit készítettünk, meg lehet nyerni! A Vidéki Otthon Magazinbloggal indítjuk közösen a játékot, részletekért kattintsatok ide!
Reméljük a nyertes nagyon fogja szeretni a mi kis pajtásunkat!:)

Julie & Julia


2 megjegyzés:

  1. Upsz, a jópofa füzér anyagtakarékosabban is megvalósítható, ha cikkcakk/farkasfog formában rajzoljátok fel az egyenlő szárú háromszögeket. :) Csak a két szélen keletkezik így egy kis "potyadék". Mert füzérből sose elég!
    Gesztenye Luca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáltuk úgy is, de úgy nagyon picike lett.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...