Zsuzsi küldte nekünk, ez egy régi családi recept, amit nagymamája hagyott rá. Zsuzsi férjével és kisfiával Svájcban él, ott sajnos nem kap olyan túrót mint az itthoni. Viszont mikor hazajönnek, minden alkalommal süt a legkedveltebb túrós rétesből.
Én is megcsináltam, tényleg nagyon finom!
Zsuzsi készítette képek, köszönöm! |
Hozzávalók:
fél kiló liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás, (plusz egy megkenni majd a tetejét)
2 evőkanál cukor,
2 dkg élesztő,
kis tej (kb. fél deci).
Töltelék:
fél kiló túró,
1 citrom reszelt héja,
mazsola,
egy tojás sárgája,
ízlés szerint kristálycukor kb 10dkg
Langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Majd összegyúrjuk a tejes élesztővel. 4 cipót formálunk belőle, egy órát pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten. Majd az egyik cipót ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelék egy negyedével kb. Széleit bevagdossuk ha van derelyevágónk azzal, ha nem, akkor késsel. Azután ráhajtogatjuk a szélét. A közepén maradhat pár centi rész, ahová nincs ráhajtva. Majd mind a 4-et elkészítjük így. Tepsiben megkenjük egy tojással és 180 fokon sütjük szép halványbarnára.
Köszönjük szépen a receptet! Várjuk továbbra is szeretettel a sok szépet és jót!
Julie&Julia
Szuper.
VálaszTörlésKöszönöm:)))