Ez nem a búzadarás változat hanem liszttel készül, és ez az az állag, íz amit kerestem!!! Megtaláltam végre! Szeretem a régebbi lapszámokat átlapozgatni, olyan jó kis receptekre lehet bukkanni......
Szóval :
2 dl tejet 3 tojássárgájával, 1 csomag vaníliás cukorral, 13 dkg liszttel, 5 dkg barnacukorral összekutyultam. Másik tálban a fehérjéket pici sóval és porcukorral kemény habbá vertem fel. Az első kutyulmányhoz tettem óvatosan a habot.
10 dkg vajat felmelegítettem serpenyőben, és amikor már forró ( de nem serceg ) beleöntöttem a tésztát. Nem túl alacsony, de nem is a legmagasabb hőfokon tettem ezt. Kb 6-8 percig hozzá sem nyúltam, vártam, hogy az alja úgymond egy réteggé legyen. A színe aranybarna volt, itt-ott barnásabb foltokkal, de ez nem baj!!! Nem kell, hogy sikerüljön és nem is fog.....de próbáltam az egészet megfordítani, mint a palacsintát. Ha sikerül, ügyes vagy! :-)) Szóval fordítás után fakanállal elkezdtem nagyobb, rusztikusabb darabokra törögetni, és amikor már egyáltalán nem nyers a tészta, már el is készült!!!
Sárgabarack és kökény lekvárral ettük, porcukorral a tetején. Aki szereti bele a mazsolát az tehet hozzá, mi nem vagyunk oda érte.
Még annyit a történethez, hogy tegnap délelőtt egy adagot csináltam, mert éppen 3 db tojás volt itthon (már itt erősen elégedetlenkedtek a fiúk, hogy nem elééééééééééééééééééég!). Délutánra be kellett ígérnem egy dupla adagot, úgyhogy irány a bolt, tojásbeszerzés és egyszerre dupla adag bekeverés, elfogyás, elpusztítás újra! :-)))
Jó étvágyat kívánok !
Sok szeretettel :
Julie
na ezt megcsinálom, pont erre készültem,köszi:).
VálaszTörlésSzívesen. Tudtam, hogy erre készültél :-)))
TörlésJulie liba
Én már megtaláltam a tökéletes császármorzsa receptet, de az grízzel készül. Ki fogom próbálni ezt is, mert egyszer azt olvastam, hogy a lisztes az "igazi".
VálaszTörlésMás: A felső képek közül, a bal alsó (fehér krémes , keksz??? ) sütemény az micsoda? Nagyon finomnak néz ki! :)
Itt található a süti: http://falusilibak.blogspot.hu/2012/12/csokis-suti-sajtkremes-toltelekkel.html
TörlésMegcsináltam,ez volt a vacsi! Pár perc alatt elfogyott, tényleg kell a dupla adag! :)
VálaszTörlésKedves Cili !!
TörlésÖrülök, hogy elkészítetted. Én megmondtam :-)) , kell a dupla adag !!!
Üdv:
Julie liba
Ezt a variációt nem ismertem, a darásat készítem mindig.És én is úgy gondolom, hogy az úgy tökéletes, de ezt a receptet ki fogom próbálni.Hiszek a többieknek és dupla adaggal. Köszi.
VálaszTörlésNem vagyok nagy smarni rajongó. Sőt! De szoktam készíteni, mert a férjem és apum egyik kedvence. Annyira ínycsiklandó a kép, hogy tegnap uzsira megcsináltam. Mennyei. Ezt mondta a 3 éves nagyobbikam! :))
VálaszTörlésEz a Top1 mindenki szerint itthon!!! Apósom nincs oda érte, de azt mondta, hogy ezt még üresen is elnassolná bármikor. Púpos tányérral evett. :)
Kapóra jött ez a recept, mert a válogatós nagyobbikomnak épp nem lett volna ebédje. Kipróbáltam....megette/tük jóízűen. Tegnap dupla adagból készült a vendégeinknek is ízlett. :)
VálaszTörléspróbáltad már kölesből, sztem az a világbajnok :)
VálaszTörléshttp://www.lelekdorombolo.blogspot.hu/2013/05/csaszarmorzsa-kolesbol.html