2013. június 3., hétfő

Morzsa, morzsa császármorzsa.....avagy mindenki kedvence

Legfőképpen a férjemé, úgyhogy évek óta keresem, kutatom a legfinomabb, legegyszerűbb, leggyorsabb receptet. Egy ősrégi Nők Lapjában találtam meg Anyósomnál.

Ez nem a búzadarás változat hanem liszttel készül, és ez az az állag, íz amit kerestem!!! Megtaláltam végre! Szeretem a régebbi lapszámokat átlapozgatni, olyan jó kis receptekre lehet bukkanni......

Szóval :
2 dl tejet 3 tojássárgájával, 1 csomag vaníliás cukorral, 13 dkg liszttel, 5 dkg barnacukorral összekutyultam. Másik tálban a fehérjéket pici sóval és porcukorral kemény habbá vertem fel. Az első kutyulmányhoz tettem óvatosan a habot.
10 dkg vajat felmelegítettem serpenyőben, és amikor már forró ( de nem serceg ) beleöntöttem a tésztát. Nem túl alacsony, de nem is a legmagasabb hőfokon tettem ezt. Kb 6-8 percig hozzá sem nyúltam, vártam, hogy az alja úgymond egy réteggé legyen. A színe aranybarna volt, itt-ott barnásabb foltokkal, de ez nem baj!!! Nem kell, hogy sikerüljön és nem is fog.....de próbáltam az egészet megfordítani, mint a palacsintát. Ha sikerül, ügyes vagy! :-)) Szóval fordítás után fakanállal elkezdtem nagyobb, rusztikusabb darabokra törögetni, és amikor már egyáltalán nem nyers a tészta, már el is készült!!!


Sárgabarack és kökény lekvárral ettük, porcukorral a tetején. Aki szereti bele a mazsolát az tehet hozzá, mi nem vagyunk oda érte.
Még annyit a történethez, hogy tegnap délelőtt egy adagot csináltam, mert éppen 3 db tojás volt itthon (már itt erősen elégedetlenkedtek a fiúk, hogy nem elééééééééééééééééééég!). Délutánra be kellett ígérnem egy dupla adagot, úgyhogy irány a bolt, tojásbeszerzés és egyszerre dupla adag bekeverés, elfogyás, elpusztítás újra! :-)))



Jó étvágyat kívánok !

Sok szeretettel :

Julie

10 megjegyzés:

  1. na ezt megcsinálom, pont erre készültem,köszi:).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen. Tudtam, hogy erre készültél :-)))
      Julie liba

      Törlés
  2. Én már megtaláltam a tökéletes császármorzsa receptet, de az grízzel készül. Ki fogom próbálni ezt is, mert egyszer azt olvastam, hogy a lisztes az "igazi".
    Más: A felső képek közül, a bal alsó (fehér krémes , keksz??? ) sütemény az micsoda? Nagyon finomnak néz ki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt található a süti: http://falusilibak.blogspot.hu/2012/12/csokis-suti-sajtkremes-toltelekkel.html

      Törlés
  3. Megcsináltam,ez volt a vacsi! Pár perc alatt elfogyott, tényleg kell a dupla adag! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Cili !!
      Örülök, hogy elkészítetted. Én megmondtam :-)) , kell a dupla adag !!!
      Üdv:
      Julie liba

      Törlés
  4. Ezt a variációt nem ismertem, a darásat készítem mindig.És én is úgy gondolom, hogy az úgy tökéletes, de ezt a receptet ki fogom próbálni.Hiszek a többieknek és dupla adaggal. Köszi.

    VálaszTörlés
  5. Nem vagyok nagy smarni rajongó. Sőt! De szoktam készíteni, mert a férjem és apum egyik kedvence. Annyira ínycsiklandó a kép, hogy tegnap uzsira megcsináltam. Mennyei. Ezt mondta a 3 éves nagyobbikam! :))
    Ez a Top1 mindenki szerint itthon!!! Apósom nincs oda érte, de azt mondta, hogy ezt még üresen is elnassolná bármikor. Púpos tányérral evett. :)

    VálaszTörlés
  6. Kapóra jött ez a recept, mert a válogatós nagyobbikomnak épp nem lett volna ebédje. Kipróbáltam....megette/tük jóízűen. Tegnap dupla adagból készült a vendégeinknek is ízlett. :)

    VálaszTörlés
  7. próbáltad már kölesből, sztem az a világbajnok :)
    http://www.lelekdorombolo.blogspot.hu/2013/05/csaszarmorzsa-kolesbol.html

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...